Sladoled od maline je izuzetno ukusna poslastica koja spaja svežinu i kiselkasti ukus malina sa kremastom teksturom sladoleda. Poreklo ovog sladoleda može se pratiti kroz istoriju razvoja sladoleda kao popularne poslastice i upotrebu malina u kulinarstvu.

Maline su voće poreklom iz Evrope, Azije i Severne Amerike. Koriste se u ishrani još od davnina, a poznate su po svom bogatstvu vitaminima, antioksidansima i mineralima. U kulinarstvu, maline su omiljeni sastojak u mnogim jelima i poslasticama zbog svog osvežavajućeg ukusa i prepoznatljive arome.

Istorijat sladoleda seže unazad hiljadama godina, ali moderna verzija sladoleda, kakvu poznajemo danas, razvijena je tokom srednjeg veka u Italiji. Od tada, sladoled je postao jedna od najomiljenijih poslastica širom sveta. Sladoled od maline je samo jedan od mnogih ukusa koji su postali popularni među ljubiteljima sladoleda.

Zanimljivost vezana za sladoled od maline je u njegovom intenzivnom voćnom ukusu koji pruža. Maline su bogate vitaminima C, K i E, kao i antioksidansima, čineći ovaj sladoled ne samo ukusnim, već i relativno zdravim izborom poslastice. Takođe, sladoled od maline može se koristiti kao osnova za razne desertne kreacije, dodajući svoj karakteristični ukus i svežinu raznim jelima i pićima.

Unknown

Sladoled od maline

Ukupno vreme 1 day
Serviranje 4

Sastojci
  

  • 800 g malina
  • 500 g šećera
  • 1 limun isćeđen

Napomena

  1. Maline procediti kroz gazu i isipati u jedan sud. Preliti sa 500g šećera i ostaviti u posudi, dok se u soku ne otopi. Ubaciti sok od limuna. Ohladiti i služiti.