Sladoled od pomorandže je osvežavajuća poslastica koja spaja citrusni ukus pomorandže sa kremastom teksturom sladoleda. Poreklo ovog sladoleda može se pratiti kroz razvoj sladoleda kao popularne poslastice i korišćenje pomorandže u kulinarstvu.

Pomorandža, kao voće, potiče iz Kine, gde je uzgajana hiljadama godina. Od Kine se proširila na Bliski istok i Mediteran, gde je postala sastavni deo mnogih kulinarskih tradicija. U kulinarstvu, sok i korica pomorandže koriste se za aromatizovanje raznih jela i poslastica, uključujući i sladoled.

Istorijat sladoleda seže unazad hiljadama godina, ali moderna verzija sladoleda, kakvu poznajemo danas, razvijena je tokom srednjeg veka u Italiji. Od tada, sladoled je postao jedna od najomiljenijih poslastica širom sveta. Sladoled od pomorandže je samo jedan od mnogih ukusa koji su postali popularni među ljubiteljima sladoleda.

Zanimljivost vezana za sladoled od pomorandže je u njegovom osvežavajućem citrusnom ukusu koji pruža. Pomorandža je bogata vitaminom C i antioksidansima, čineći ovaj sladoled ne samo ukusnim, već i relativno zdravim izborom poslastice. Takođe, sladoled od pomorandže može se koristiti kao osnova za razne koktele i desertne kolače, dodajući svoj karakteristični ukus i osvežavajuću notu raznim jelima i pićima.

Unknown

Sladoled od pomorandže

Serviranje 4

Sastojci
  

  • 250 ml soka od svedde pomorandže
  • 250 ml vode
  • 100 g šećera

Napomena

  1. Prokuvati šećer I vodu i promešati sa sokom od narandže. Staviti u apart za sladoled 30-40 min.