Sladoled od ananasa je osvežavajuća poslastica koja spaja slatkoću i svežinu ananasa sa kremastom teksturom sladoleda. Poreklo ovog sladoleda može se pratiti kroz razvoj sladoleda kao popularne poslastice i korišćenje ananasa u kulinarstvu.

Ananas potiče iz Južne Amerike, tačnije iz oblasti koja obuhvata današnje Brazil i Paragvaj. Ovo tropsko voće je postalo popularno širom sveta zbog svoje osvežavajuće slatkoće i karakterističnog ukusa. U kulinarstvu, ananas se često koristi u raznim jelima i poslasticama, uključujući i sladoled.

Istorijat sladoleda seže unazad hiljadama godina, ali moderna verzija sladoleda, kakvu poznajemo danas, razvijena je tokom srednjeg veka u Italiji. Od tada, sladoled je postao jedna od najomiljenijih poslastica širom sveta. Sladoled od ananasa je samo jedan od mnogih ukusa koji su postali popularni među ljubiteljima sladoleda.

Zanimljivost vezana za sladoled od ananasa je u njegovoj tropskoj aromi i svežini koju pruža. Ananas je bogat vitaminima i antioksidansima, čineći ovaj sladoled ne samo ukusnim, već i relativno zdravim izborom poslastice. Takođe, sladoled od ananasa često se koristi kao osnova za razne koktel poslastice, dodajući svoj karakteristični ukus i osvežavajuću notu raznim desertima i pićima.

Unknown

Sladoled od ananasa

Serviranje 4

Sastojci
  

  • 250 g ananasa
  • 250 ml vode
  • 100 g šečera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika vanile

Napomena

  1. Oljuštiti ananas, oprati i iseći na sitne komdiće. Propasirati i izmešati sa šećerom. Dodati vanilu i sok od limuna. Sve dobro sjediniti. Staviti u aparat 25-35 min.